S Ø K N A D S P R O S E D Y R E

1. Registrer deg på www.interstudium.no

Du fyller ut registreringsskjema hvor du oppgir din e-postadresse og lagrer eget passord. Etter at du er registrert, kan du logge deg inn på din profil som student.

2. Fyll ut søknadskjema og last opp kopi av pass og vitnemål

I studentprofilen din fyller du ut personopplysninger og laster opp kopi av pass og vitnemål med generell studiekompetanse. Får du vitnemål senere i år - markerer du dette i skjemaet slik at systemet slipper deg videre. Begge dokumenter skal være på norsk (ikke på engelsk).                                                                                                                  

3. Fyll ut universitetets søknadskjema

MARTIN - du klikker på nettsiden til Jessenius medisinske fakultet: https://formulare.jfmed.uniba.sk/index.php/en/application-form og fyller ut hele skjemaet. Du trenger ikke å fylle ut dine karakterer fra VGS siden ditt vitnemål vedlegges. Husk også her å laste opp de vedleggene som universitetet ber om. Etter at du er ferdig med denne søknaden, laster du opp en PDF kopi av denne søknaden på din profil hos Interstudium. Vi anbefaler at du fullfører søknaden med en gang for å kunne delta på forberedende kurs og motta eksempler fra tidligere opptaksprøver. 
Når du mottar skjema fra universitetet om dato og studieformidler, fyller du inn dato og Interstudium ("Agency")

BRNO - du klikker på nettsiden til Masaryk universitetet: https://www.med.muni.cz/en/applicants og  velger riktig studietype (generell medisin eller tannlegemedisin), deretter fyller du ut hele skjemaet. Husk å oppgi at du søker gjennom "Agency" (Interstudium).  I år må du vedlegge også kopi av ditt vitnemål (eller karakterutskrift hvis du er i siste år på VGS) på engelsk. Etter at du er ferdig med denne søknaden, tar du screenshot av bekreftelsen å ha fullført søknaden og laster den opp på din profil hos Interstudium. Vi anbefaler at du fullfører søknaden med en gang for å kunne delta på forberedende kurs, ta våre online tester i kjemi og biologi samt motta eksempler fra tidligere opptaksprøver.   

Vi anbefaler alle å ta opptaksprøver både til Martin og Brno. Dette øker dine sjanser for å komme inn på studiene.

KOŠICE - du klikker på nettsiden til Veterinæruniversitetet: http://www.uvlf.sk/document/application-form-for-the-academic-year-2020-2021.pdf og fyller ut hele skjemaet. Etter at du er ferdig med denne søknaden, sender du den til e-postadressen til universitetets studiekontor: zas@uvlf.sk og laster du opp en PDF kopi av denne søknaden på din profil hos Interstudium. Vi anbefaler at du fullfører søknaden med en gang for å kunne delta på forberedende kurs og motta eksempler fra tidligere opptaskprøver. 

4. Du melder deg opp til opptaksprøven                                                     

Etter komplett søknad kan du melde deg opp til opptaksprøven. Du velger selv dato som passer deg best i tilfelle det er flere opptaksprøver til samme universitet. Husk at du kan ta opptaksprøven bare 1 gang per år til samme universitet. Vi anbefaler alle å ta så mange opptaksprøver som mulig så lenge de er gratis. Dette er en utmerket trening for deg og samtidig øker det dine sjanser for å komme inn. 

5. Pensum og eksempler fra tidligere opptaksprøver

Etter at har meldt deg på minst 1 av våre opptaksprøver, sender vi deg pensum og eksempler fra tidligere opptaksprøver. Før opptaksprøven arrangerer Interstudium gratis forberedende kurs i kjemi og biologi samt flere veiledningsmøter som du kan delta på.

6. Opptaksprøven

Til opptaksprøvene kommer professorer fra våre partneruniversitet for å teste deg. Opptaksprøvene er skriftlig og finner vanligvis sted i Oslo sentrum. Det er en multiple Choice test på engelsk og varer i 3-4 timer og du vil få dine resultater inne én uke etter prøven. Har du bestått, kan du akseptere eller avslå tilbud om studieplass innen fastsatt frist - vanligvis 10-14 dager.           

7. Oversettelse av dokumenter og kurs før avreise                                            

Etter å ha akseptert studieplassen vil vi sørge for gratis statsautorisert oversettelse av dine dokumenter (vitnemål og fødselsattest) og du kan delta på vårt gratis kurs i språk, kultur og samfunn før avreisen. Kursene arrangeres vanligvis i juli / august hvert år. 

 

All veiledning hos Interstudium er gratis på lik linje med behandlingen av din søknad, opptaksprøver og oppfølging frem til avreise.

Har du spørsmål om søknadsprosessen, ta gjerne kontakt på post@interstudium.no